FACILITEITEN

    Faciliteiten
  • Heerlijk Orange Park Restaurant
  • 9 verschillende sauna's
  • Binnen en buitenrustruimtes
  • Prachtig zonneterras
  • Zwembad, whirlpool en dompelbad

Sauna's

Kom genieten in de Sauna's van Orange Wellness Centre. De sauna in Zuid holland!


Infraroodsauna

In de infraroodsauna is de omgevingstemperatuur slechts 50 graden Celsius. De infraroodstralen gaan diep in de huid en deze sauna werkt, vooral in combinatie met massage, perfect bij blessures. Spieren worden soepel en de doorbloeding wordt gestimuleerd. De inwendige warmte zorgt voor hevige transpiratie die pas na ongeveer 10 minuten begint. Hierna blijft men nog ongeveer 15 minuten zitten. Het afkoelen gaat geleidelijker dan bij de Finse sauna. Pas na 15 minuten mag er koud of warm worden gedoucht. Douchen met lauw water is aan te bevelen. Er zijn twee verschillende Infraroodsauna's, de achthoekige op de eerste verdieping is met een lange golf therapie en de grotere rechthoekige Infraroodsauna op de tweede verdieping is met een korte golf therapie. Deze laatste Infraroodsauna is het beste voor medische toepassingen en bij spierpijn en blessures.
 

Stoombaden Foto's en video's

Het stoombad, ook wel Turks bad genoemd, laat zich prima combineren met de sauna. De werking van een stoombad is vergelijkbaar met die van de sauna, afvalstoffen worden door transpiratie uit het lichaam afgevoerd, de temperatuur echter is lager. Doordat de lucht verzadigd is van vocht, is de huid na een stoombad brandschoon. Daarbij heeft het stoombad een heilzame werking op de luchtwegen. Met name het stoombad op de tweede verdieping is goed voor huid en luchtwegen vanwege de toevoeging van speciaal zout aan de lucht.
 

Finse sauna's

In de Finse sauna´s heerst een droge en hete atmosfeer. In sommige Finse sauna's wordt er geurstof (bijvoorbeeld eucalyptusolie) over de warmtebron verspreid. De geur draagt bij aan een ontspannen gevoel. Er zijn drie Finse sauna´s in Alphen aan den Rijn bij het Orange Wellness Centre, met verschillende temperaturen.
 

Zoutsteen sauna

Boven op het dak van het Orange Wellness Centre bevindt zich een bijzondere sauna. Want net zo goed had deze sauna 'Loungesauna' mogen heten vanwege de grote ligruimte op het bovenste niveau van de sauna, of 'Panoramasauna' vanwege het schitterende uitzicht over de polders en de stad Leiden. Maar de zoutstenen die in de wand van de sauna verwerkt zitten geven deze sauna zijn naam; vele gezonde krachten worden aan deze steensoort toegekend.
 

Kleurensauna

De lichtsauna is gebaseerd op kleurentherapie. Kleuren beïnvloeden onze geest en onze lichamelijke conditie. In deze sauna zijn afwisselend vier kleuren zichtbaar die elk hun specifieke werking hebben op lichaam en geest. Laat u door de stemming van het licht raken en uw gevoel en emoties beïnvloeden.

De saunacabine is een houten Finse sauna. In het plafond is veel verlichting geïnstalleerd. Deze verlichting bestaat uit 4 kleuren, waarbij elke kleur ca. 14 minuten brandt waarna deze wisselt met de volgende kleur. De temperatuur is 55 graden Celsius. De volgende opsomming geeft u wellicht een aardige indruk.
 

Blauw licht

Blauw licht werkt verkoelend, kalmerend en ontspannend. Het is ideaal om bij weg te dromen. Blauw licht omringt ons met een bijna slaperige atmosfeer.
 

Geel licht

Geel is het symbool van de zon, brengt de zomer in huis, maakt ons vrolijk en opgewekt. Geel houdt ons alert, stimuleert en geeft een onbezorgd en vrij levensgevoel.
 

Rood licht

Rood licht werkt stimulerend, inspirerend en straalt kracht uit. Rood is opwekkend en activeert de lichaamsgeest. Het geeft ons een aangenaam gevoel.
 

Groen licht

Groen licht breng ons dichter bij de natuur, naar uitgestrekte landschappen met een gezonde lucht. Groen is ideaal voor een rustige en diepe ontspanning. Groen verschaft emotionele evenwichtigheid.


Bezoek Orange Wellness Centre in Alphen aan den Rijn en geniet van een heerlijk dagje sauna.

In de sauna bij Orange Wellness Centre kom je weer helemaal tot rust. Sauna alphen, sauna zuid holland, alphen sauna,
 

Delen op Facebook