Wellness hotel

Ontspanning

Hotelwezen

We weten inmiddels dat wellness een brede geschiedenis kent en een samenvoeging is van fitness, goede voeding, lichaamelijke en geestelijke vitaliteit maar ook ontspanning. Maar wist je dat de toerisme hier perfect op inspringt? Op vele plekken poppen er wellness hotels op met een meerwaarde dan het simpele en bekende hotelwezen.

Lichamelijke en geestelijke wellness

Steeds vaker bleken bezoekers van hotels de behoefte te hebben om naar een wellness kliniek te gaan. Ze hadden geen genoeg aan de mooie kamers, heerlijke bedden en een zwembad. Men was uit op ontspanning; lichamelijke en geestelijke wellness. Hier zagen hotelketens heil in en al gauw transformeerde verschillende hotels tot een wellness hotel, wat een combinatie is van verblijf met wellnessmogelijkheden.

Tot de wellness hotelgangers behoren tegenwoordig zakenlui, toeristen maar ook locals die er een dagje tussenuit wensen. Immers, waarom geen hotelletje boeken waar je tegelijkertijd jouw geestelijke en lichamelijke vitaliteit kunt opkrikken?

Wat kun je allemaal doen in een wellness hotel?

Een welnesshotel biedt je vaak een scala aan wellness mogelijkheden. In de meeste gevallen is zo’n hotel voorzien van een zwembad, een gym en een sauna. Dit kom je echter tegen in de meeste hotels en is hier het karakter van wellness hotel bijna weggevaagd omdat soortgelijke hotels heden zijn verworven tot standaard hotels. Immers, als je een hotel bezoekt is meestal als standaard voorwaarde gesteld dat er een zwembad en sauna aanwezig moet zijn.

Relax

De hedendaagse Wellness hotels zijn naast het voornoemde ook voorzien van massagesalons en beauty perlors. Ook vindt je er fitness instructors die dagelijks de lesjes verzorgen zoals cardio maar ook de iets wat rustigere des al niet te min intensieve trainingen zoals dat van Yoga. Je kunt bijvoorbeeld ook naar de hamam of genieten van ontbijt, vervaardigd van super gezond en organische voedingsbronnen zoals seamos en kruidenthee. De bedoeling van een wellness hotel is dat je deze geheel vernieuwd verlaat.

Treat Yourself to a Relaxing Day