De Sauna

Een sauna geen luxe meer

De sauna is toch het eerste waar de meeste van ons denken als het wellness betreft. Sauna’s zijn er sinds jaar en dag en zijn behoorlijk uiteenlopend. Tegenwoordig is een sauna geen luxe meer maar bij het betreden van eentje kan die er best lux uitzien. Vaak voorzien van een radio met de leukste deuntjes, video’s, afwisselende kleuren en oneway vision glas. Je kunt daarnaast zelf de graden laten instellen bijvoorbeeld 70 of 90 graden.

De traditionele sauna

De traditionele sauna zien we nog wel eens. Deze is voorzien van elektrisch verhitte stenen die overgoten worden met water. Zo wordt er stoom gecreëerd en wordt de ruimte door de damp verhit. Alhoewel de traditionele sauna overschaduwd wordt door de infrarood sauna’s, is deze methode nog altijd authentiek en dus de moeite waard.

De modern sauna

En dan heb je de infrarood sauna’s en de laconium sauna’s waarvan de hitte nog altijd goed door je lichaam dringt. Hierdoor worden je spieren extra behandeld en krijgen giftige stoffen de kans om het lichaam te verlaten. Je poriën gaan daarnaast ook weer goed openstaan.

Sauna is een goed onderdeel van wellness

 

Dat Sauna een goed onderdeel van wellness uitmaakt is niet vreemd. Al eeuwen wordt de sauna toegepast voor diverse gezondheidsredenen. Velen beweren dat de lichtjes die worden toegepast een positieve werking hebben op je lichaam en geest, doordat de kleuren elk hun functie hebben en samen voor heling van het lichaam zorgen. Blauw bijvoorbeeld heeft een pijn verlagende functie terwijl groen je kalmeert en rood voor energie zorgt. Door de hitte van de sauna en het daarna afkoelen komen anti stoffen vrij. Je immuunsysteem wordt omhoog gebracht en je krijgt daarnaast een verbeterde bloedsomloop.

Treat Yourself to a Relaxing Day at the Sauna