Squash en wellness

Squash wellness

Vele wellness organisaties gaan creatief om met de vitaliteit en ontspanning van de wellness klant. Denk daarbij aan squash wellness waarbij het accent meer gelegd wordt op buiten bezig zijn en veel bewegen. Steeds weer naar een wellness center of wellness hotel kan immers ook een beetje eentonig worden. Wat is het heerlijk om te weten dat je met een groepje op wellness expeditie kunt. Immers, het is iedere keer weer spannend en tegelijkertijd een uitdaging.

Squas kan ook goed worden gebruikt voor wellness doeleinden. Immers, het spel is spannend en zet je goed in beweging. Maar wat is squash precies en hoe gebruik je die bij wellness? Omdat squass alles te doen heeft met veel en snel bewegen, kun je hem ook in de categorie wellness plaatsen. Bij squash heb je een speelpartner nodig.

Squash spelen

Squash speel je met twee personen op een plek, omgeven door 4 muren met een oppervlakte van 6.50×10. Hierdoor zitten de spelers vrij dicht op elkaar. Met een racket en squashbal kun je aan de slag. Je arm houdt je gebogen zodat je je partner per ongeluk niet een slag geeft. Om de beurt wordt de bal door de spelers geslagen tegen de muur aan. Eenmaal van de voormuur mag de bal maar een keer op de grond gestuit worden voordat de andere speler deze slaat. Ook mag je de bal slaan zonder te stuiten. Het spel is uitermate geschikt voor elke leeftijdsklasse. Ook kan zelf het tempo bepaald worden door de mate waarin de bal met het racket wordt geslagen. Het spel is spannend en zorgt voor veel lol en ontspanning.

Trend

 

Vele wellnesscentra en hotels gaan er toe over om een squash veld aan te leggen. Squash is heel populair en de populariteit ondergaat als maar door een stijgende trend. Net als de vele tennis- en golfvelden die je tegen komt bij een hotel, zul je ook steeds vaker een squash veld tegenkomen. Deze centra zijn dan ook hun squash activiteiten aan het promoten.

Squash en wellness