Yoga

Wat is Yoga

In vele wellness hotels is Yoga een onmiskenbaar onderdeel van het programma geworden. Maar wat is Yoga eigenlijk? yoga is een manier om je lichaam en geest met elkaar te verbinden, middels ademhaling. De yoga belijdenis is ontstaan in India en is thans wereldwijd populair. Voor de juiste ademhalingstechnieken zijn bewegingen, meditatie en ademhaling nodig. Maar ook spiritualiteit. Dit is dan ook de reden waarom yoga een goed middel is voor gezondheid en vitaliteit.

Voordelen vanYoga

 

En natuurlijk kan worden gezegd dat Yoga geestelijke en lichamelijke voordelen oplevert. Geestelijke voordelen- doormiddel van regelmatig yoga- wellness wordt je in staat gesteld om beter tot rust te komen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een betere nachtrust hebben. Dit, doordat jij je dwalende gedachten volledig weet uit te schakelen waardoor je een kwalitatieve nachtrust ondergaat. Dit geldt ook voor momenten waarop je gejaagd of verdrietig bent. Hierdoor wordt het stressniveau dat allerhande kwaaltjes met zich mee brengt aanzienlijk verlaagd. Denk daarbij aan kwalen zoals moeheid, lusteloosheid, stressknobbels enzovoort.

Yoga bewegingsoefeningen  goed voor lichaam

Lichamelijk- De bewegingsoefeningen van yoga zijn intens en niet te onderschatten. Op deze manier gaan de spieren over je gehele lichaam in werking en worden die versterkt. Je flexibiliteit wordt verder naar een hoger niveau getild en de houding van je lichaam wordt gecorrigeerd. De klachten zoals rugpijn en spierpijn worden minder terwijl je sterkere botten aan het ontwikkelen bent.

 

Het balans maken van yoga

Doordat vele van de yoga oefeningen gepaard gaan met bepaalde bewegingen in combinatie met ademhaling, wordt hier ook een zekere mate van balans in gebracht. Ook leer je goed omgaan met lichamelijk evenwicht waardoor je daar op latere leeftijd geen last van zal ondervinden. Om al deze boven genoemde redenen is yoga de perfecte toevoeging aan wellness.

Yoga en wellness