Heb je een gebit dat niet zo mooi wit is als je wensen zou? Dan zijn er diverse methodes waarmee je kunt zorgen dat je tanden er witter uit komen zien zodat ook jij de stralende glimlach kunt tonen die altijd al wilde hebben. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen je tanden te laten bleken maar dat is een niet flauwe ingreep. Om te proberen je gele tanden er toch witter uit te laten zien (en dit zelf te kunnen doen) kun je ook kiezen voor het gebruik van een speciaal middel dat de tanden witter laat lijken. 

Diverse manieren om je tanden witter te maken

Er zijn verschillende middelen te koop waarmee je dit kunt doen, waarbij je kunt denken aan het poetsen met speciale tandpasta, spoelen met mondwater, tandpoeder of door te flossen. Welke manier jij kiest om je tanden witter mee te maken is natuurlijk  geheel aan jou. Niet iedereen houdt immers evenveel van het gebruik van het ene als van het andere product en dat is ook maar goed. 

Spoel met Coco Chai mondwater

Ben je wel iemand die regelmatig spoelt? Dan is het ook altijd handig als je voor mondwater kiest dat de eigenschap heeft tanden witter te maken. Een goed voorbeeld van een dergelijk soort mondwater is het Coco Chai mondwater van Dr. Brite. Dit mondwater smaakt naar exotische kruiden en kan prima ingezet worden bij mensen met gevoelige tanden. Het mondwater van Dr. Brite is in diverse smaken te koop zodat er keus is maar voor wittere tanden is Coco Chai de beste keuze.

Hoe werkt het mondwater? 

Het mondwater bevat kokosolie en zeezout. Deze zorgen er samen voor dat je mond tijdens het spoelen verzacht en gehydrateerd wordt. op die manier pak je ook meteen schadelijke bacteriën die een slechte adem kunnen veroorzaken aan. Daarnaast zorgen deze bestanddelen ervoor dat je tanden witter worden en een stuk minder geel kijken. 

Spoel met Healthy Smile mondwater

Lijkt deze smaak mondwater je nu net niet zo prettig en wil je liever iets anders uitproberen? Kies dan voor het Oxyd8 Healthy Smile mondwater. Dit middel zorgt er niet alleen voor dat je mond fris en gezond blijft maar geeft je ook wittere tanden. Zo blijven je tanden niet alleen sterk en vrij van gaatjes, maar mag je glimlach er zeker zijn en hoef je niet bang te zijn deze te tonen omdat je je schaamt voor je niet al te witte tanden. Deze zijn dat na gebruik van dit mondwater immers wel! 

Wat zijn de werkzame bestanddelen van het mondwater? 

Het mondwater werkt op basis van de werkzame ingrediënten fluoride, natriumbicarbonaat en xylitol, die gecombineerd worden met actieve zuurstof. Fluoride werkt effectief om gaatjes te voorkomen maar zorgt er daarnaast voor dat het je tanden opnieuw mineraliseert. Dit betekent dat ze witter worden en ze zeker mooi genoeg zijn om te laten zien. In het mondwater zit geen alcohol of SLS zodat het veilig gebruikt kan worden en het geen nare bijwerkingen tot gevolg heeft. 

Bleek je tanden met tandpoeder

Als je liever een andere manier kiest om je tanden witter te maken of zelfs te bleken maar dat niet met chemische middelen wilt doen kun je ook kiezen voor tandpoeder. Een goede keuze hiervoor is het Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden. Het poeder bestaat volledig uit biologische ingrediënten zodat gebruik altijd veilig is en je geen schade toebrengt aan je gebit. 

Hoe werkt het tandpoeder? 

Het bleken met tandpoeder van dit merk gebeurt door middel van grondstoffen zoals de bloem van de witte mangrove en het vliesje van witte rijst. Het poeder doe je op een natte tandenborstel en breng je voor het tandenpoetsen aan. Daarna poets je je tanden zoals je gewend bent. Afhankelijk van de verkleuring van de tanden gebruik je het poeder de eerste tijd intensiever (één tot twee keer per dag) om het, als eenmaal het gewenste resultaat bereikt is, alleen ter onderhoud nog twee keer per week te gebruiken. 

Kies voor een whitening pen

Om je tanden tot wel vier tinten witter te maken kun je ook gebruik maken van een whitening pen. Een goed voorbeeld hiervan is de Dr. Brite Whitening Pen met actieve houtskool. Met dit middel krijg je binnen zeven dagen tot vier keer wittere tanden. De pen werkt op basis van actieve houtskool en kokosolie. Er zijn geen brandende of chemische middelen aan toegevoegd zodat het op puur natuurlijke wijze zijn werking kan doen. Er zijn geen schadelijke stoffen zoals waterstofperoxide (dat bleekt namelijk) aan toegevoegd zodat het middel geen extra slijtage aan de tanden veroorzaakt. 

Flossen voor wittere tanden

Een ander middel om je tanden witter te maken maar waar je ook meteen je mond en gebit mee reinigt zijn de Dentek Floss en Picks voor witte tanden. Dit zijn flosboogjes waaraan draad zit met mintsmaak en speciale kristallen. Deze zorgen ervoor dat je tanden en tandvlees verzacht en verfrist worden, dat je etensresten verwijdert en je tanden meteen ook witter maakt. Het middel is volkomen natuurlijk en het flosgedeelte past precies tussen je tanden zodat je op nagenoeg elke plek kunt geraken om je mond en gebit goed te reinigen. 

Poetsen met houtskool voor wittere tanden

Als laatste middel om wittere tanden te krijgen noemen we een speciale tandpasta. Dit is de Mara Expert Houtskool tandpasta voor witte tanden. Met dit natuurlijke middel reinig je niet alleen goed je gebit maar zorgt je ook nog eens voor wittere tanden. De tandpasta werkt op basis van actieve houtskool waarmee je aanslag en verkleuringen verwijdert. De tandpasta is door de toevoeging van de houtskool zwart van kleur. Dit kan misschien even vreemd aandoen in het begin omdat je meestal met witte pasta poetst, maar het doet niets af aan de heilzame werking. Er zit, in tegenstelling tot veel tandpasta’s op basis van actieve houtskool, fluoride in het middel zodat je er tevens de vorming van gaatjes mee kunt voorkomen.