Tijdens de warme zomerdagen kun je vaak niet wachten tot je in je zwembad kunt springen. Dan wil je natuurlijk wel dat je zwembad mooi schoon blijft, zodat je niet op dat moment eerst moet gaan schrobben. In dit artikel vertellen wij je over een aantal accessoires waarmee je je zwembad binnen een mum van tijd schoon hebt.

Allereerst moeten we er even bij zeggen dat je niks aan deze accessoires hebt als je ze niet gebruikt. Het onderhouden van je zwembad begint natuurlijk bij jezelf en daar is ook een beetje discipline voor nodig. Zorg ervoor dat je je zwembad tijdig schoonmaakt en dan kun je er te allen tijde heerlijk van genieten. De accessoires kunnen in alle soorten zwembaden gebruikt worden, dus ook in de houten zwembaden van Waterwellness.

Een schepnet

Als het goed is heb je een zeil of iets dergelijks waarmee je je zwembad afdekt wanneer je het niet gebruikt. Dat is belangrijk, want zo voorkom je een hoop vuil in je zwembad. Toch zal er altijd nog wat in je bad waaien, zoals dode bladeren of insecten. Een schepnet is dan handig, zo kun je namelijk alle troep gemakkelijk uit je bad vissen. 

Een zwembadborstel

Met een zwembadborstel kun je gemakkelijk de wanden en de boden van je zwembad makkelijk schoon schrobben. Door regelmatig met deze borstel langs de plekjes te gaan die makkelijk vies worden, krijg je geen last van ophopend vuil of vieze aanslag.

Een chloordrijver

Je wilt zwembadwater dat goed in balans is en dus is er voldoende chloor in je zwembad nodig. Chloor zorgt er namelijk ook voor dat je zwembad mooi schoon blijft en een goede hoeveelheid chloor in je zwembadwater scheelt je op de lange termijn een hoop poetswerk. De naam zegt het eigenlijk al: een chloordrijver drijft op het wateroppervlak van het zwembad en lost de chloortabletten langzaam op. Zo ben je altijd verzekerd van genoeg chloor in je water. 

Sponzen

Er zijn verschillende sponzen waarmee je de waterlijn schoon kunt maken. Waar de waterlijn contact maakt met je liner of betonnen wand, kan er namelijk een groene of bruine rand ontstaan. Dat ziet er natuurlijk niet zo fris uit. Om dat dan schoon te maken, kun je simpelweg met een spons langs de waterlijn gaan.

Een thermometer

Een zwembad thermometer is heel erg handig als je niet verrast wilt worden door te koud water wanneer je een bommetje maakt. Check voordat je het water in springt even de thermometer en kijk of het water warm genoeg is naar je zin. Op die manier maak je altijd een fijne, warme, ontspannende duik in het diepe.

Spelen maar!

Tja, een zwembad zou geen zwembad zijn als je hier geen leuke accessoires voor zou hebben. Daarom zijn er een hele hoop dingen die je voor je zwembad aan kunt schaffen om daar heerlijk van te genieten. Denk bijvoorbeeld aan een opblaasbare eenhoorn of flamingo, een set duikstaven of een volleybalnet met een strandbal.