Buiten in het bubbelbad ontspannen is heerlijk, maar wanneer die ontspanning wordt overstelpt door het lawaai van datzelfde bubbelbad, is het plezier al snel voorbij. Ook voor uw buren kan dit geen pretje zijn. In dit artikel leggen we je uit hoe je ervoor zorgt dat jij én je buren kunnen blijven genieten van je rust.

Jacuzzi’s zijn onder te verdelen in twee types: één met een ingebouwde pomp en één met een externe pomp. Deze pomp kan voor behoorlijk wat geluidsproblemen zorgen. Deze zijn meestal niet of niet goed geïsoleerd, waardoor het geluid niet wordt tegengehouden. 

Oplossingen

Gelukkig is een lawaaiige pomp vrij goed op te lossen. Zo is het slim om je jacuzzi te plaatsen in een hoek van de tuin, waar geluiddempende schuttingen staan. Deze houden het geluid tegen en zorgen zo voor minder overlast. Verder is de geluidsoverlast het grootst als de pomp tegen een muur of iets dergelijks aan is gemonteerd. De trillingen worden dan namelijk veel beter doorgegeven. Om de pomp dan te isoleren en de bromtoon te verminderen kun je het beste de pomp ontkoppelen en deze op een zware betontegel monteren. 

Wanneer de pomp zich in je jacuzzi bevindt, kun je het beste de jacuzzi goed isoleren. Zo zijn er isolerende matten voor de ondergrond verkrijgbaar. Ook door een houten frame om je jacuzzi te bouwen kun je deze goed isoleren. Voordeel van deze isolatie manieren is dat deze er ook voor zorgen dat er minder warmte uit je jacuzzi vervliegt en deze dus langer lekker warm blijft.

Voor zowel het behouden van de warmte als voor de hygiëne van je jacuzzi is een afdekcover ook een goede optie. Deze houd veel vuil buiten je jacuzzi en houd de warmte er juist in vast. Tegen het lawaai van de pomp doet de cover niet veel, maar praktisch is het wel.

Onderhoud

Wanneer je je pomp en jacuzzi niet goed onderhoud kan het zijn dat deze na verloop van tijd ook meer geluid gaat maken. Het is daarom belangrijk dat je de jacuzzi, het water en de pomp zelf goed onderhoudt. Voor tips en meer informatie hierover kijk je op de website Spa Care Brabant of neem je contact met een van hun experts op. Zo weet je zeker dat je goed voor je jacuzzi zorgt.