Heerlijk ontspannen begint natuurlijk op het moment dat je weg gaat of nog eerder als je je tas in gaat pakken voor dat heerlijke dagje. Niets is lekkerder dan een dagje niets doen en genieten. Een dagje wellness is zo’n dagje. Hoewel je op zo’n dag niet zo heel veel nodig hebt, mogen een paar dingen in je tas natuurlijk niet ontbreken.

De tas zelf

Wat voor tas neem je mee? Dat ligt natuurlijk ook een beetje aan jezelf en wat voor type je bent. Het beste neem je een tas mee die niet al te groot is maar waar wel met gemak de handdoeken en je badjas in kunnen. Een weekendtas leent zich daar vaak het beste voor. Of je apart je handtas mee wil nemen is een beetje aan jou en wat je eventueel na het dagje gaat doen. In het wellnesscentre kun je alles veilig opbergen in een kluisje, dus dat is geen enkel probleem. En door je handtas in zijn geheel mee te nemen, kun je belangrijke dingen als je portemonnee en rijbewijs natuurlijk niet vergeten. Wel zo relaxed. Een rugzak kan natuurlijk ook. Handig om de spullen op te bergen. Wil je een aparte tas die je (ingepakt) apart kunt houden voor je saunadagjes dan vind je ook mooie en betaalbare exemplaren in de eastpak rugzak sale.

Twee handdoeken

Je kunt vooruit met één handdoek maar fijner is om er twee mee te nemen. Eén grote die je meeneemt naar het wellness deel en één die in je kluisje blijft. Deze tweede handdoek hoeft niet heel groot te zijn maar blijft wel heerlijk droog. En dat is fijn als je je wil afdrogen als je weer naar huis gaat.

Er zijn ook speciale sauna handdoeken te koop. Deze nemen veel vocht op en drogen ook weer snel.

De badjas

Net als een handdoek is een badjas onmisbaar. Kies het liefst een badjas die ook vocht opneemt. Die pluizig fluffy badjas voor in de ochtend is natuurlijk heerlijk maar minder geschikt in de natte omgeving van de sauna. Beter kies je voor een badstof of katoenen exemplaar. Kijk ook dat je je eigen badjas makkelijk terug kunt vinden. Dat kan heel eenvoudig door bijvoorbeeld iets aan het ceintuur te maken zodat je direct ziet welke badjas van jou is.

Badslippers

Een must in de sauna en meestal ook verplicht zijn slippers. Ben je je slippers vergeten of heb je geen slippers die geschikt zijn voor de sauna, dan is er geen nood. Bij de meeste wellnesscentra of sauna’s verkopen ze ook slippers. Voor de slippers geldt natuurlijk dat ze schoon moeten zijn. Daarnaast zijn slippers van stof natuurlijk niet geschikt.

Toilettas

Ook die mag niet ontbreken natuurlijk. Denk daarbij vooral aan een kam of borstel en een creme. Ga je na je wellnessdagje naar huis, is je helemaal opmaken natuurlijk niet nodig en vooral zonde. Je huid is door de sauna rondes juist heerlijk schoon. Maar verwennen met een lichte creme mag natuurlijk wel.

Water en leesvoer

Eten en drinken meenemen mag in de meeste saunaresorts niet. Wel is het meestal toegestaan om een flesje mee te nemen dat je kunt vullen met water. Water drinken tijdens je saunadag is natuurlijk belangrijk. Ook kan het fijn zijn om je eigen boek mee te nemen voor de rustmomentjes. Ben je niet zo van het lezen kun je natuurlijk ook gewoon lekker zonder boek relaxen of een tijdschrift uitzoeken. Meestal is er in het restaurant of de relax ruimte wel genoeg om uit te zoeken.