Met de jaarwisseling voor de deur is het misschien lastig om vol vertrouwen het nieuwe jaar in te gaan en nieuwe voornemens te maken. Deze tradities helpen je op een leuke en fijne manier vooruit te kijken en je wensen in beeld te krijgen.

Onbewust kennen we ook in ons last vele tradities. Gaan die vaste gewoontes dan ineens niet door, dan kun je het gevoel krijgen een beetje stuurloos te worden. Het is goed om dan vooruit te kijken naar wat wel mag. Zoals je wensen voor jezelf of anderen in beeld brengen. Door nieuwe gewoontes en tradities te introduceren en plannen te maken.

Wens het met een cadeautje

Wil jij de wensen van of voor degene die je lief zijn laten uitkomen. Dan is de “wenscadeautraditie” de nieuwe traditie voor jou. Cadeautjes maken namelijk altijd blij. Niet voor niets geven we met verjaardagen en andere feesten de ander een cadeau.

Bij deze nieuwe traditie geef je elkaar om middernacht een cadeautje waarmee je de wens voor de ander uitspreekt en ook alvast een beetje vorm geeft. Wens je bijvoorbeeld dat je partner alleen of samen met jou weer mooie reizen kan gaan maken, dan geef je een reistas of rugzak cadeau. Je moeder of vriendin geef je met een Ted Baker tas de wens voor weer een rijker sociaal leven of meer uitjes. Wens je iemand meer rust toe, geef dan een wellness cadeaubon, lekkere luchtjes, wierrook of een mooie sporttas met een hamamdoek.  Schooltassen staan voor mooie cijfers of geslaagde examens en met een zakelijke Burkely tas geef je succes in het werk of een nieuwe baan cadeau. Wens je dat iemand eindelijk dat boek gaat schrijven, dan is een pen natuurlijk het symbool.

Woorden en muziek

Ben je niet bij elkaar dan kun je elkaar wensen toesturen in de vorm van muziek. Daarbij kun je kiezen voor een songtekst die een wens uitspreekt maar ook voor een tekst die het afgelopen jaar weergeeft of waarmee je het jaar kunt afsluiten.

Iemand laten weten wat ze voor je betekenen kan ook. Kies dan een nummer dat jullie relatie weergeeft. Je kan de liedjes op oudejaarsdag of juist op nieuwjaarsdag sturen. Op oudejaarsavond een playlist maken en elkaar liedjes laten horen is ook een leuke manier. Of je er nog wat bij vermeld is natuurlijk aan jou.

Samen het geluk tegemoet springen

Ben je toe aan het nieuwe jaar, spring er dan letterlijk in. Deze traditie van het jaar inspringen komt uit Denemarken en is een prima alternatief nu de Nieuwsjaarsduik niet door kan gaan. Je kunt het overal doen. Samen bij elkaar of op afstand. Ga net voor middernacht op een stoel te gaan staan en spring er  klokslag 12 vanaf. Je springt dus letterlijk het nieuwe jaar in. Bij gebrek aan een stoel springen de Denen ook wel gewoon zo in de lucht.

Kies je lingerie voor oudjaarsavond met zorg

Ben jij misschien vooral bezig met wat je aan doet en hoe je haar zit op oudejaarsavond? Dan moeten we je vertellen dat volgens de Mexicaanse traditie de kleur van je lingerie veel belangrijker is. In Mexico geloven ze er namelijk in dat de kleur van het ondergoed dat je tijdens de jaarwisseling draagt bepalend is voor het geluk dat in dat jaar naar je toekomt. Zo kun je dus zelf je geluk een beetje helpen. Ben je op zoek naar een nieuwe liefde in je leven, draag dan op oudejaarsavond rode lingerie. Rood staat daarbij voor de vlam in je leven. Zit je meer verlegen om wat meer financiën, dan draag je beter geel. En hoop je vooral dat het een gezond jaar gaat worden, dan is wit jouw kleur. Ben je nog een beetje sceptisch? Uitproberen kan geen kwaad en (bijna) niemand die het ziet.