RPA is voor veel mensen een niet bekende term, dit komt omdat weinig mensen weten het precies inhoudt. De afkorting staat namelijk voor robotic process automation, alleen hoe komt het dat mensen hier niet veel van af weten. Dit komt omdat het een branche is die best nieuw is, tot gevolg dat steeds meer in bijvoorbeeld fabrieken en andere magazijn/ grote opslagplaatsen wordt gewerkt met robots. Het maken van deze robots zijn daarom ook erg handig, voor veel bedrijven kan het goed van toepassing komen. Zo kan het bijvoorbeeld veel tijd besparen, want tijd is geld zeggen ze. Deze techniek wordt veel toegepast in een automatiseringsbedrijven. Dit doen ze door gebruik te maken van een zogenaamde ‘software-robots’. Dan zal je jezelf misschien afvragen waar het precies gericht op is? Dat is simpel het is namelijk het automatiseren via de user interface, om zo een handmatig proces zo goed mogelijk te kunnen nabootsen. Hierbij moet je denken aan systemen dus niet echte robots die daadwerkelijk fysieke robots nadoen. Veel bedrijven zijn ook bezig om hun bedrijf te verbeteren met robots. Door het gebruik van robots kan er namelijk veel meer geproduceerd worden. Ook kan een robot nooit ziek worden. Hierdoor heb je nooit meer het probleem dat een dag niet goed kan gaan omdat je te weinig personeel hebt. Deze techniek wordt veel toegepast in een bedrijf dat zich wilt automatiseren. Vooral in fabrieken is dit iets wat heel erg speelt. 

Personeel vervangen

Het personeel dat daar veel rondloopt gaat worden vervangen door robots, natuurlijk gaat niet al het personeel weg, alleen wel het grootste gedeelte. Een robot kan namelijk bijna de hele dag werken zonder pauzes, een mens kan dit natuurlijk niet. Het mooie van RPA is dat het nog een nieuwe markt is, hierdoor gaat erg nog veel gebeuren in de toekomst. Veel ontwikkelingen gaan veel mensen verbazen. Vooral ouderen mensen gaan dit niet kunnen beseffen, dit komt omdat er heel hard gewerkt wordt aan al deze techniek. En veel mensen zijn van mening dat robots de toekomst zijn. Daarom zijn bedrijven hier ook erg geïnteresseerd in. Ook geeft voor veel bedrijven een nieuwe kans om zo te groeien in een nieuwe markt. Het gaat zo snel vanwege dat de laatste paar jaar wordt gekeken en vooral gekeken door grote bedrijven hoe zij hun bedrijf goed mogelijk kunnen laten functioneren. Ook wordt er gekeken naar hoe het zo min mogelijk geld gaat kosten. Het is namelijk nogal een investering, maar als je 300 man in dienst hebt die je vervolgens door gebruikt van die machines niet meer hoeft te betalen telt het snel op. Daarom is het een keuze die veel bedrijven op dit moment overwegen. Ze kijken namelijk alvast vooruit naar de toekomst. En dit is erg slim om te doen natuurlijk.