Of je nu op zoek bent naar cadeautjes voor dames, zoals een lang weekend vol verwennerij en overheerlijke massages? Deze fantastische spa’s in België bieden de perfecte ontsnapping om tot rust te komen en weer in het reine te komen met je lichaam en geest. 

We moeten allemaal van tijd tot tijd onze batterijen opladen, en wat is een betere manier om dit te doen dan door onszelf te verwennen in een prachtige spa. Met zo veel aanbod kan het echter een uitdaging zijn om er een te vinden die boven de rest uitsteekt. Met dit in gedachten hebben we de opties beperkt met onze selectie van de beste wellnessretraites en spa’s in België voor elk budget. Dus maak je klaar om jezelf te verwennen in deze fantastische heiligdommen.

Thermen van Spa, Spa

Ga voor de meest authentieke spabehandeling naar waar het allemaal begon en laat u verwennen in Spa. Gelegen in het hart van de Ardennen in het zuidoosten van België, herbergt de gelijknamige stad talrijke thermale bronnen. Deze werden voor het eerst ontdekt in 1326 door Collin le Loup, een ijzermeester uit Luik. Mensen van over de hele wereld kwamen om te drinken en te baden in hun legendarische water, waarvan werd aangenomen dat het verschillende kwalen genas. Een beroemd kuuroord, Thermes de Spa, groeide uiteindelijk rond de bronnen en de term ‘spa’ was geboren. Tegenwoordig nodigt het prachtige complex van 800 vierkante meter de gasten uit om te ontspannen in de thermale baden en te genieten van verschillende schoonheids- en wellnessbehandelingen. Een dagpas voor volwassenen kost € 32. Hiermee heb je toegang tot de binnen- en buitenbaden, sauna’s, hamams, relaxruimtes en diverse dagelijkse activiteiten zoals de Aquagym.

Serendip Spa en Yoga, Brussel

Als je yoga graag in je ontspanningsroutine opneemt, dan is een bezoek aan deze bekroonde vijfsterren luxe wellness-ontsnapping een must. Serendip Spa en Yoga, gelegen in het hart van Brussel op het Stephanieplein, nodigt gasten uit om te genieten van wellnessbehandelingen en ontspannende yoga- en meditatiesessies. Het woord ‘Serendip’ is een Oud-Perzische naam voor Sri Lanka. De schoonheid van de spa ligt daarom in de oude technieken die van het land zijn afgeleid. Bezoekers kunnen tot rust komen in de rijke, Aziatisch geïnspireerde omgeving en zich helemaal verwijderd voelen van hun dagelijkse leven.

Thermae Boetfort, Melsbroek

Wat is er heerlijker dan een dagje ontspannen in een spa in een 400 jaar oud kasteel? Het wellnesshotel Thermae Boetfort is gevestigd in een prachtig 16-eeuws sprookjeskasteel en is een betoverende plek om tot rust te komen. Of je nu kiest voor het dragen van een badpak of naakt gaat (er zijn twee volledig gescheiden secties), je zult je zeker verjongd voelen na een paar uur in dit vredige toevluchtsoord. De spafaciliteiten bestaan ​​uit negen verschillende sauna’s, zwembaden, jacuzzi’s en wellnessbaden. Terwijl je daar bent, kun je ook genieten van verschillende behandelingen; variërend van bamboe-gezichtsbehandelingen en lavashell-massages tot detox-behandelingen en weelderige manicures. Deze duren 25 tot 80 minuten en kosten tussen de €35 en €120.

Boek een van de heerlijke Spa’s in België als je op zoek bent naar cadeautjes voor dames. Welke vrouw wil nou niet op en top verzorgd worden tijdens een heerlijk dagje Spa?