Rimpels zijn vouwen in het huidoppervlak. Dit kunnen zowel permanente als tijdelijke vouwen zijn en ontstaan door het veroudering van de huid. Het ontstaan van rimpels gebeurt door biologische inwendige factoren maar ook door uitwendige factoren, bijvoorbeeld het langdurig in de zon zitten zonder de juist bescherming. Collageen is een van de inwendige factoren die een rol spelen bij de vorming van rimpels. Collageen is een lijmvormend eiwit in het lichaam. Door het ouder worden kan het voorkomen dat de collageenvezels in de huid minder worden. Deze vezels zorgen voor stevigheid en de huidstructuur. Als oplossing voor het minder worden van onze eigen collageen levels, is er viscollageen gevonden. 

Vis collageen

Vis bevat een hoog gehalte aan eiwitten, collageen en omega 3-vetzuren. De structuur van vis collageen komt het meest overeen met het collageen wat wij als mens aanmaken. Daarom is dit de oplossing tegen rimpels. Viscollageen wordt dan ook snel opgenomen in het lichaam en zorgt voor een betere stevigheid van de huid. Vis collageen is ook nog eens een duurzame keuze, omdat het in de natuur te vinden is. Collageen zorgt niet alleen voor extra stevigheid in de huid van het gezicht maar kan over het hele lichaam helpen met de stevigheid en gezondheid van de huid. Ook heeft het een positief effect op het herstellen van de haren en nagels en zorgt voor het versoepelen van de spieren en gewrichten.

Afname per jaar

Ons lichaam maakt na 25 jaar steeds minder slecht collageen aan. De aanmaak van collageen zal daarna met ieder jaar afnemen. Nadat wij als mens 50 worden maakt het lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan. De huis zal dan minder soepel worden en het lichaam en de huid zullen dan steviger aanvoelen. Vis collageen is voor iedereen geschikt. Er wordt aangeraden om dagelijks een dosis in te nemen om te helpen bij het verminderen van rimpels en de veroudering van de huid. Omdat het collageen van vis wordt gebruikt, is er geen variant van collageen vegan. Collageen van planten bestaat niet. Collageen is altijd dierlijk. De supplementen worden daarom ook alleen gemaakt van dierlijke producten. Planten maken namelijk geen collageen aan, dieren wel.