Loofah is een vrucht van een plant die vaak gebruikt wordt als lichaamsscrub. De kruidige plant, waaraan deze loofah hangt, brengt grote opvallende vruchten met zich mee. Deze vruchten lijken op courgette en komkommers. De vruchten kunnen tot wel 50 cm lang worden, met een doorsnede van 20 cm.

Hoe gebruik je een loofah?

De loofah is erg geschikt als scrubspons. De scrub werkt het beste wanneer je de spons eerst in warm water legt. Na een minuutje wordt de scrub al wat zachter en kan je het gebruiken als lichaamsscrub.

Nadat de loofah goed nat is, kan je met zachte en rustige bewegingen je lichaam wassen. Na gebruik spoel je de loofah goed uit en laat je het drogen op een geschikte plek in je badkamer. Eventueel leg je hem op een zeephouder zodat de spons ook van de onderkant goed droog wordt. Loofahs worden vaak gebruikt om de huid te reinigen, maar ze hebben ook veel andere voordelen. Ze kunnen worden gebruikt voor droog borstelen, helpen dode huidcellen te exfoliëren en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Een loofah spons is een natuurlijke spons gemaakt van de vrucht van een kalebasplant. Het wordt meestal aan een touwtje gehangen en gebruikt om de huid te schrobben en te reinigen.

Loofah onderhoudstips om het meeste uit je aankoop te halen

Een loofah is een geweldig hulpmiddel om je huid te exfoliëren en te reinigen. Maar het kan moeilijk zijn om te weten hoe je het op de juiste manier moet gebruiken, of wanneer je je loofah moet vervangen. Hier zijn enkele tips en trucs om je te helpen het meeste uit uw aankoop te halen.

  • Gebruik je luffa op een vochtige huid voor het beste resultaat – hierdoor zal de zeep of het reinigingsmiddel beter werken.
  • Je moet de luffa elke 2-4 weken vervangen als u hem dagelijks gebruikt, of elke 4-6 maanden als u hem slechts eenmaal per week gebruikt.
  • Als je een gevoelige huid hebt, kies dan een luffa met zachtere haren, zoals een gemaakt van bamboe of zeegras in plaats van plastic nylon.

Met al deze tips is jouw huid zomerklaar!

Wat zijn de verschillende soorten loofahs?

Loofahs zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal dat de luffaplant wordt genoemd, ook wel de plantaardige spons genoemd. De luffaplant wordt gekweekt in Egypte en andere delen van Afrika.

Er zijn 3 hoofdtypen luffa’s: natuurlijk, synthetisch en door de mens gemaakt. Natuurlijke luffa’s worden gemaakt van de uitgedroogde stengel van een luffaplant die in reepjes is gesneden. Synthetische luffa’s zijn gemaakt van plastic, nylon of andere materialen die op natuurlijke materialen lijken, maar duurzamer zijn dan natuurlijke. Door de mens gemaakte luffa’s zijn meestal gemaakt van materialen zoals katoen of polyester om de textuur en het gevoel van een natuurlijke na te bootsen, maar ze hebben geen schrobkracht omdat ze geen vezels bevatten.