Introductie

Naarmate we ouder worden, krijgen we te maken met een veranderende huid. Rimpels en volumeverlies zijn natuurlijke gevolgen van het verouderingsproces, maar dat betekent niet dat we er niets aan kunnen doen. In dit artikel bespreken we hoe fillers u kunnen helpen om er weer jonger uit te zien en welke behandelingen er beschikbaar zijn bij BM Clinics.

Wat zijn fillers en waarvoor worden ze gebruikt?

Fillers zijn dunne gels die met een fijne naald in de huid worden geïnjecteerd om volume en versteviging te creëren. Ze kunnen worden gebruikt om een breed scala aan cosmetische problemen aan te pakken, zoals rimpels, verminderd volume en lipvergroting. Hyaluronzuur is een veelgebruikte stof in fillers, omdat het vergelijkbaar is met wat ons bindweefsel zelf produceert. Naarmate we ouder worden, verandert de samenstelling van ons lichaamseigen hyaluronzuur, wat leidt tot volumeverlies en rimpels.

Fillers bij BM Clinics: Diverse types en behandelingen

Bij BM Clinics kunt u terecht voor diverse fillerbehandelingen om uw huid weer een jeugdige uitstraling te geven. Ze bieden drie verschillende soorten fillers aan: Hyaluronzuur fillers (Hydryalix & Stylage), Radiesse fillers en Profhilo fillers, elk met een unieke werking. Hyaluronzuur fillers worden voornamelijk gebruikt voor het opvullen van lippen, het verscherpen van contouren zoals de kaaklijn/jukbeenderen, of het opvullen van de neus-lippen plooi. Profhilo is een anti-aging behandeling op basis van Hyaluronzuur, die de collageen- en elastineproductie verbetert en de huid verstevigt. Radiesse is een behandeling die de collageenaanmaak stimuleert, waardoor de huid wordt verstrakt en gelift.

Kwaliteit en betrouwbaarheid bij BM Clinics

Kwaliteit en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel bij BM Clinics. Ze werken met ervaren en BIG-geregistreerde artsen en huidtherapeuten om u de beste behandeling te bieden. BM Clinics heeft het Stylage keurmerk en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Geneeskunde (NVEG). Ze hechten veel waarde aan wetenschappelijke benadering, transparantie en onderwijs in de esthetische geneeskunde. Daarnaast hebben ze een privacy- en dataveiligheidsbeleid om de gegevens van hun patiënten te beschermen. Met acht locaties verspreid over Nederland is er altijd een kliniek van BM Clinics in de buurt.

De resultaten en garanties van fillerbehandelingen

Het effect van fillers voor rimpelvermindering is niet permanent en kan variëren. Over het algemeen blijven de resultaten van fillers zichtbaar voor een periode van 12 tot 24 maanden, afhankelijk van het type filler dat gebruikt wordt. Na deze periode zal het hyaluronzuur langzaam worden afgebroken en kan een herhaalbehandeling worden overwogen. BM Clinics biedt garantie van 2 weken op asymmetrie bij filler behandelingen en op spierbeweging bij botox behandelingen.

Wie komt in aanmerking voor een fillerbehandeling?

Om een cosmetische ingreep zoals fillers voor rimpelvermindering te laten uitvoeren, moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Dit is de geschikte leeftijd voor dergelijke ingrepen zonder medische noodzaak. Het is belangrijk om deze leeftijdsgrens in acht te nemen en eventuele vragen over de ingreep te bespreken met de behandelend arts. Bij combinatiebehandelingen met fillers voor rimpelbehandelingen kunnen verschillende gebieden worden behandeld, zoals fronsrimpels en lippen. Het resultaat van de behandeling met fillers is direct zichtbaar, maar het optimale effect wordt meestal na ongeveer 3 weken bereikt. Afhankelijk van het behandelde gebied, blijft het resultaat gemiddeld 9 tot 12 maanden zichtbaar.

Conclusie

Als u last heeft van rimpels en uw huid weer een jeugdige uitstraling wilt geven, kunnen fillers een uitstekende oplossing zijn. BM Clinics biedt diverse fillerbehandelingen aan, uitgevoerd door ervaren en gekwalificeerde artsen en huidtherapeuten. Neem contact op met een van hun klinieken voor een persoonlijk advies en ontdek welke fillerbehandeling het beste bij u past.